Igår blev jag sjukt sugen på bröd.
Jag äter inte gluten då jag äter LCHF men ville så gärna ha bröd.
Hittade detta recept på ett Kesobröd o gör ju inte detta till ett 100%
LCHF-bröd då kolhydraterna skjuter i höjden av alla frön/nötter men en skiva då o då skadar inte.
Vill du testa så kommer receptet här:
5 ägg
250 gr keso
100 gr hasselnötter (jag tog valnötter istället)
100 gr mandel
1 3/4 dl linfrön (krossad eller hel spelar ingen större roll)
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 1/2 dl sesamfrön
2 msk chiafrön (hade inga hemma så jag tog 1 1/2 msk fiberhusk istället)
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 180 grader
2) Vispa äggen fluffiga med en elvisp o blanda sedan i keson.
3) Blanda alla övriga ingredienser i en separat bunke o rör om ordentligt.
4) Häll de torra ingredienserna i ägg-& keso röran.
5) Häll smeten i en brödform som är täckt med bakplåtspapper.
6) Grädda limpan längst ner i ugnen ca 50 min. Låt den sedan svalna i formen.
Jag hittade inte min brödform men blev lika bra ändå.
En rejäl klick med Bregott o en god ostskiva på nybakat bröd är ju bara så gott.
Frysen är laddad med "mitt" bröd o kommer avnjutas till helgens frukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar