måndag 27 juni 2016

Midsommar.

Då var Midsommar över för detta året o kommer igen om ett år.
Vilket väder vi haft, varmt fuktigt o jag kunde inte tro att vi var hemma i Sverige.
Det traditionella vädret är kyla, blåst o regn men i år var det varmt.

Började morgonen med att vakna tidigt, redan efter 5.
Satt o googla på recept på tårta men egentligen hade jag ingen lust att göra något alls.
Mår inte riktigt väl.

Efter kaffet kom jag på "lika-delar-botten" som går ut på att man har lika delar av ägg, mjöl o socker.

Blanda allt med en nypa bakpulver o ev vaniljsocker o vips har du en botten till tårta.
Lätt, gott o endast 20 min i 175 grader i ugnen.


Av min botten fick jag så jag kunde göra 2 lager samt toppen.



Midsommartårtan med glasskräm o pigallfluff emellan.
Omtyckt, god o kommer att göras igen.




Lunchbordet som är dukat med det som vi äter på Midsommar.
Sill, gubbröra, ägg, hårdbröd, gräddfil med gräslök, potatissallad samt nubbeglas.
Det som inte syns på bild är kassler med ananas (bara jag som äter sill), grönsallad, samt potatisen.
Ser ni att duken inte täcker hela bordet, fick mig ett gott skratt när jag dukade men brydde mig inte om det, fick va som det var o efter maten åkte duken i soporna.

Vår midsommar blev inte riktigt som vi tänkt det då jag inte mådde väl.
Vad som hände kan du läsa i inlägget under.

1 kommentar:

  1. Smarrig tårta du fick till under omständigheterna. Kram

    SvaraRadera